Banana bread with maple syrup frosting

Da jeg så denne oppskriften under et av mine mange Masterchef marathon i sommer visste jeg at den måtte jeg bare prøve så fort temperaturen sank under 30 grader. Det gjorde den heldigvis en dag på vestlandet i juli og siden den gang har jeg laget denne oppskriften hele tre ganger. Bananbrød er utrolig enkelt å lage og trives godt i fryseren. Det er bare å la den tine og varme den litt i ovnen så smaker den som nybakt :)

ingredients

Bananbrød (oppskrift herfra)
125g usaltet smør (romstemperert)
220g sukker
2 egg (romstemperert)
3 overmodne bananer
260g mel
1ts natron
en nype salt

cakes

Begynn med å smøre formen(e) du skal bruke og sett ovnen på 180 grader varmluft.

Pisk så smør og sukker hvitt og luftig og tilsett så eggene og bland lett. Ha deretter i bananene (hvis ikke de er supermyke liker jeg å mose dem litt i en egen bolle før jeg tilsetter dem i røren). Bland mel, natron og salt i en egen bolle og ha det så i deigen når det ikke er noe særlig bananklumper igjen. Rør til alt mel er blandet inn, men pass på å ikke røre unødvendig lenge. Det liker ikke kaken....

cakes

Fordel så deigen jevnt i brødformen(e) som du har smurt ferdig på forhånd og sett dem inn i den varme ovnen. Steketid vil variere fra størrelse på form. Mine steker i ca 35 minutter i disse ganske små formene. Følg nøye med, kaken er klar når en prøvenål kommer ut helt uten smuler. La dem avkjøles på rist.

Du kan enten spise kaken som den er eller lage en suuuuper god lønnesirupsfrosting til å ha på toppen.

ingredients

Lønnesirupsfrosting (oppskrift herfra)
100g usaltet smør (romstemperert)
110g melis
1/2ts vaniljeekstrakt
60ml lønnesirup
en nype salt

Miks smør til det er lyst og luftig og tilsett så melis, salt og vanilje. Bland godt og ha så i litt og litt av sirupen av gangen. Smak deg frem, det er fort gjort at det blir for mye smak av sirupen. Smør utover den avkjølte kaken og pynt med litt ristede pekannøtter. Og så var du helt ferdig!

finished cake

Banana bread (recipe found here)
125g unsalted butter (at room temperature)
220g sugar
2 eggs (at room temperature)
3 over-ripe bananas
260g flour
1tsp baking soda
a pinch of salt

Start off by greasing your bread pan(s) and setting the oven to 180 degrees celcius.

Whip butter and sugar until white an fluffy and then add the eggs and mix until just combined. Add the bananas piece by piece (or mash them in a separate bowl if they are not quite over-ripe yet). Combine flour, baking soda and salt in a bowl and then add it to the cake batter. Mix until just combined making sure not to overmix.

Add your cake mix to the bread pan(s) and put them in the preheated oven. Cooking time depends on the size of your pan. Mine are quite small and they took about 35 minutes. Make sure to keep an eye on them, they're done when a toothpick comes out clean without any crumbles on.

You can eat the cake plain or make a delicious maple syrup frosting.

Maple syrup frosting (recipe found here))
100g unsalted butter (at room temperature)
110g powdered sugar
1/2tsp vanilla extract
60ml maple syrup
a pinch of salt

Whip butter until light and fluffy. Add the sugar, salt and vanilla and mix. Add the syrup a bit at a time, making sure the flavour is not to strong. Spread the frosting across the cool cake and decorate with som toasted pecans. And then you're all done!

Citona Marie Rygg

About Citona Marie Rygg

I don't really know who I am quite yet, but what I do know is that I love to bake, travel (newfound love) and spend hours upon hours on my beloved computer.