Blåbær og sitronkake

Jeg og Sana er kolleager i Rafens og deler en interesse for både matlaging og film/foto, så vi tenkte at vi burde lage en liten bakevideo sammen. Det var enklere sagt enn gjort for å si det mildt. Bare det å spille inn videoen tok vel 6 timer (med to hjelpere bak kamera!) og jeg har brukt to uker på å redigere den, siden vi ville ha voice-over og brukte to forskjellige kameraer til å filme. Vi gjorde det altså ikke enkelt for oss selv, men endelig er den ferdig!

Den er på ingen måte perfekt, men jeg har hatt det gøy med å lage den og lært mye om både filming og redigering langs veien, så alt i alt er jeg ganske fornøyd. Neste gang skal jeg definitivt kjøpe meg en mikrofon til kameraet, så man unngår den dårlige lyden på starten (voice-over er spilt inn med en iPhone som ga overraskende bra lyd) og ikke spille inn videoen på en dag da leiligheten holder gode 30 grader hele dagen...

Kaken ble hvertfall kjempe god og det er jo det viktigste! Den passer supert hvis du, som mange andre, har fryseren full av blåbær nå.

Og takk igjen Hannan og Miriam som hjalp til bak kamera og holdt oss med selskap i varmen!

Blåbærkake Oppskrift herfra
600 g sukker
4 egg
600 g rømme
470 g mel
4 ts bakepulver
1 ss mel
2-4 dl blåbær
2 sitroner

Sett ovnen på 180°C varmluft.

Ha sukker og egg i en bolle og miks til det er godt blandet og lysere i fargen. Ha i de fire eggene og bland godt og hell så i rømmen. Bland lett og sikt i mel og bakepulver. Vend inn med en slikkepott (vi fikk klumper når vi blandet med kjøkkenmaskinen). Når alt er godt blandet har du en ss mel på blåbærene (forhindrer de i å synke til bunn av kaken), blander godt og har så blåbærene i røren sammen med skallet fra de to sitronene.

Ha kakerøren i to 24 cm kakeformer som er smurt med smør og mel og stek i ovnen i ca 40-60 min (varierer fra ovn til ovn). Kaken er klar når en kakenål kommer ut ren.

Sett kakene til avkjøling på en kakerist mens du lager lemoncurden.

Lemoncurd Oppskrift herfra
40 g smør
4 eggeplommer
100 g sukker
1/2 ts sitronsaft
1 ts sitronskall

Ha alle ingrediensene utenom smøret i en tykkbunnet kjele med non-stick belegg. Smøret kan stå i kjøleskapet til det skal brukes. Rør konstant på lav/medium varme (viktig å røre hele tiden, så det ikke brenner seg) til blandingen tykner, ta den da av varmen og sett til avkjøling i 10 min og bland så inn det kalde smøret. La den avkjøles helt før du har den på kaken.

Når både kaken og kremen er avkjølt helt er kaken klar til å settes sammen. Vi gjorde det enkelt og skjærte bare av toppen på den ene kaken slik at den ble flat, hadde lemoncurd på den og så la den andre bunnen på toppen. Deretter dekket vi kaken med pisket krem med litt sukker i og toppet det hele med blåbær.

Neste gang skal jeg definitivt doble (kanskje triple) lemoncurd oppskriften og dele bunnene i to, slik at det blir fire tynnere lag, med lemoncurd mellom hvert. Man kan også såklart halvere kakeoppskriften og kun lage en bunn. Dette er en stooor kake som mater mange!

Citona Marie Rygg

About Citona Marie Rygg

I don't really know who I am quite yet, but what I do know is that I love to bake, travel (newfound love) and spend hours upon hours on my beloved computer.