Mojito cupcakes

Sommeren har begynt å melde sin ankomst her i Oslo og den bringer med seg så utrolig mange herlige farger og dufter. Jeg kjenner med en gang behovet for friske smaker og lime, sitron, jordbær og mynte er mine absolutte favoritter. Spesielt lime. Gjerne kombinert med mynte. Og rom. Mojito må være det beste som finnes på en varm sommer kveld, ikke sant?? Disse cupcakene inneholder alle tre. Kan det bli bedre? Ja, for i tillegg til alt dette er de latterlig saftige, og holder seg slik i hvertfall tre dager (muligens lengre, men etter 3 dager var alle spist opp....).

Lime og mynte cupcakes (oppskrift herfra)

240g mel
280g sukker
3 ts bakepulver
1/2 ts salt
80g smør (romstemperert)
Limezest fra to lime
Mynte
2 egg (romstemperert)
2,4 dl helmelk (romstemperert)
1 ts vaniljeekstrakt

Ha mel, sukker, bakepulver, salt, smør, limezest og revet mynte i en bolle. Bland til det får en sandaktig konsistens.
Ha egg, melk og vaniljeekstrakt i en bolle og visp godt sammen. Sett mikseren på lav hastighet og hell den våte blandingen sakte i bollen med de tørre ingrediensene. Fyll cupcakeformene og stek ca 10-15 min. Lag frostingen mens cupcakene avkjøles.

Lime og rom frosting (oppskrift herfra)

300g melis
85g smør (romstemperert)
4 ss helmelk (romstemperert)
4 ts rom (romstemperert)
Limezest fra en lime
1/4 ts salt

Ha alle ingrdiensene i en bolle og miks til alt er godt blandet. Da vil frostingen se ut som på bilde nr 2. Vil du ha en fastere frostingen som du kan dekorere mer med er det bare å ha i mer melis. Men denne frostingen er veldig god slik den er, så jeg ville anbefalt å bare la den være.

Man kan servere de helt enkle, med litt limezest på toppen eller så kan man kle dem opp til fest!

Citona

Recipe in English:

Lime and mint cupcakes (adapted from this recipe)

240g flour 280g sugar
3 tsp baking powder
1/2 tsp salt
80g butter (at room temperature)
Limezest from two limes
Mintleaves
2 eggs (at room temperature)
240 full-fat milk (at room temperature)
1 tsp vanilla extract
Set ovnen på 175 celcius (165 varmluft)/350 fahrenheit

Put flour, sugar, baking powder, salt, butter, limezest og mint in a bowl. Mix until is has a sand-like consistency. Add the eggs, milk and vanillaextract to a bowl and mix well. Set the mixer speed on low and slowly add the wet mix to the dry mix. Bland godt og husk å skrape ned kantene til alt er godt blandet. Mix well and remember to occasionally scrape down the sides until everything is well incorporated. Fill the cupcakeliners and cook for about 10-15 mins. Make the frosting while the cupcakes are cooling.

Lime and rum frosting 300g confectioners sugar
85g butter (at room temperature)
4 tbsp full-fat milk (at room temperature)
4 tsp rum (at room temperature)
Limezest from one lime
1/4 tsp salt

Put all the ingredients in a bowl and mix until everything is well blended. The frosting will look like the second picture. If you want a frosting that is easier to decorate with just add some more confectioners sugar until is reaches the correct consistency. But the frosting is very good the way it is, so it's not something I would recommend.

They can be served plain, with only limezest sprinkled on top or you can dress them up for a party!

Citona

Citona Marie Rygg

About Citona Marie Rygg

I don't really know who I am quite yet, but what I do know is that I love to bake, travel (newfound love) and spend hours upon hours on my beloved computer.